Voer hier uw kenteken in


Waarde auto


Wat is de waarde van mijn auto? Dat is de eerste vraag die opkomt op het moment dat je je auto wilt verkopen. Want hoe kom je er nou achter wat de verkoop waarde van je auto is. En wat is het verschil nu tussen de handelswaarde, inruilwaarde en verkoopwaarde.

De handelswaarde is het bedrag dat een autobedrijf voor een bepaald voertuig kan betalen. Deze prijs ligt lager dan de verkoopwaarde. De redenen hiervoor zijn heel eenvoudig uit te leggen. Autobedrijven hebben te maken met het feit dat wanneer zij een auto weer verkopen, zij de auto met garantie moeten verkopen, rekening moeten houden met afschrijving voor als een auto wat langer in de showroom blijft staan en een stukje winst wat er uiteindelijk over moet blijven. Het kan dus zo maar zijn dat de handelswaarde € 2.000,- lager ligt dan waarvoor hetzelfde type auto voor te koop staat op het internet. Bij een auto uit een goedkope prijsklasse ligt dit wat lager en bij een luxe auto zal dit een stuk hoger liggen. Heeft u dus een auto te koop die voor bijvoorbeeld € 10.000,- op het internet wordt aangeboden, dan zal de handelswaarde waarschijnlijk tussen de € 8.000,- en € 8.500,- zijn. Afhankelijk van het merk en model.

De inruilwaarde wordt met name bepaald door het type auto dat u terug gaat kopen en ligt vaak iets hoger dan de handelswaarde. De dealer belt vaak een paar vaste handelaren op voor een handelsprijs en kijkt dan naar de mogelijke korting die te geven is op de nieuwe auto. Het is vaak voordeliger om de auto niet in te ruilen om zo meer korting te krijgen op de nieuwe auto. Op de pagina “inruilen of verkopen” kunt u hier meer over lezen.

De verkoopwaarde kunt u eenvoudig bepalen door de prijzen te vergelijken op verschillende auto websites. Denk hierbij aan www.gaspedaal.nl Hier kunt u eenvoudig het merk, model, kilometers selecteren om te zien wat een dealer voor een dergelijke auto vraagt. Omdat u als particulier geen garantie kunt geven bij een eventuele verkoop is het raadzaam om iets onder de dealerprijs te vragen.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 088 - 0024700 of via onze “contact pagina”.
Contactgegevens

Verstuur een email  Verstuur een mail
Telefoonnummer  Tel. 088 - 0024700

a2sp nap
innovam
Social media

facebook   twitter   googleplus   youtube
Auto overkopen top